Dan 1

Prvi dan smo otvorili s kratkim kulturnim programom, kjer nam je nekaj učencev zaigralo skladbe na svoje instrumente, nekateri pa so svoje znanje izkazali z deklamiranjem pesmi. Nato smo se odpravili v Pečarovce h gospodu Zelku, ki nam je pokazal in razložil vse o delu z glino.

Po tem smo tudi sami pobarvali nekaj lončenih izdelkov, preizkusili pa smo se lahko tudi z delom na vretenu, kjer si je vsak lahko oblikoval svojo glineno posodo, kar mi pa je bilo zelo zanimivo.

Po večerji smo se odpravili v telovadnico kjer smo odigrali nekaj zanimivih iger, ki jih je pripravila učiteljica Jasna. Tako smo se tudi boljše spoznali. Vsak se je namreč povedal svoje ime, pozneje pa smo se razdelili v mešane pare in tako odigrali še eno igro, ter skupaj preživeli prijeten večer. Nato pa smo se odpravili spat.

Dan 2

Drugi dan smo se po zajtrku razdelili v dve skupini. Ena se je odpravila v fizikalno učilnico, druga pa v tehniško učilnico, pozneje pa smo se zamenjali. V tehniški učilnici smo učenci spoznavali laserski rezalnik in gravirnik. S pomočjo programa xTool Creative si je vsak učenec oblikoval obesek za ključe ali majhno tablico z napisom, ki smo jo pozneje tudi “izrezali” in dobili domov. V fizikalni učilnici smo učenci spoznavali Micro:Bit in ga programirali ter sestavljali električna vezja z njim.

Pozneje smo se še odpravili v Lendavo v kopališče, ter tam preživeli nekaj zabavnih uric. Zvečer smo še oblikovali svoj bilten ter se odpravili spat.

Tijana Lovenjak