BOGASTVO NARAVE ZA DANES IN JUTRI

MEDNARODNI TABOR OSNOVNE ŠOLE PUCONCI

Naš drugi dan u OŠ Puconcima

Datum: 27.06.2023.

Današnji dan bio je ispunjen zabavnim aktivnostima i slobodnim kretanjem. Danas su posjetitelji OŠ Puconca otišli na keramičko izrađivanje posuđa. Iako je bilo zabavno, bilo je i zahtjevno oblikovati posuđe poput zdjelica, vaza, tanjura, a da se nisu raspali. No bilo je i drugog interesantne aktivnosti- oslikavanje glinenog posuđa.

Kasnije (poslije ručka) posjetitelji su otišli na toplice Lendava te su se svi lijepo zabavili i ugodno proveli poslijepodne uz vodene aktivnosti.

Posjetitelji, među kojima sam i ja, jedva iščekuju nastavak ove zanimljive avanture u Sloveniji.

Tonka Katanec

Tabor 2023 06 27

Ma elmentunk agyagozni , keramia edenyt festeni. Pihentunk es ebedeltunk ezutan pakoltunk uzsonnat. Aztan elmentunk a termalfurdobe ahol volt csuszdas medence kinti medence bent meleg furdovel, nagyon elveztuk. Visszajottunk pihentunk es elmentunk vacsorazni. Nekem a legjobban az agyagozas es a festes tetszett. Nagyon jol erzem itt magam. 😊  Lettek uj barataim ezaltal gyakorlom az angolt. Nagyon kedvesek ma befonta az egyikuk a hajamat.

Zonda Kriszta

TABOR2023, OŠ Puconci, Prvi in drugi dan – dogajanje

Prvi Dan smo se spoznali. Bilo je v redu, odložil sem prtljago v telovadnici, kjer smo ponoči prespali.

Najprej je bilo spoznavno dopoldne, kjer nam je učenec zaigral kitaro, in par učenk zrecitirale par pesmi. Nato smo imeli kosilo 🙂

Po kosilu smo si pripravili ležišča, nato smo imeli malo jezikovnega pouka, športne delavnice, pri teh smo bili razporejeni po treh skupinah, smo se menjavali po postajah, plezanje, skakanje na trampolinu in izogibanje ovir.

Nato smo imeli ljudske plese, bili so kar zabavni.

Sledila je večerja 🙂

več…

Roppant atsagos es kedves fogadtatasban volt reszunk. A gyerekek egymas iranti nyitottsaga ledontott minden nyelvi akadalyt. A programok valtozatossaga mindannyiunkat lenyugozott es ha fel is bukkant egy csekely honvagy, ido sem volt arra, hogy eluralkodjek barkin is, mert mar siethettunk a kovetkezo programra: ismerkedo jatek, sport, a Hold tavcsoves megfigyelese, agyagozas es korongozas es furdozes es… Ez meg csak a tabor fele!!!

Balogh Zoltan

A mai napban a furdozes volt a legjobb,  az agyagozas is jo volt.

A furdozesben az volt a legjobb amikor a csuszdaknal voltunk.

Robi.

 

Prvi taborni dan

Ko smo prišli v šolo smo imeli naprej koltrurni program kjer smo tudi pozdravili tabornike iz Hrvaške in Madžarske. Nato smo imeli delavnice za spoznavajne. Po tem smo se razpakirali. Nato smo se razdelili v dve skupini. Prva skopina je šla v malo telovadnico učit plesat ljudske plese. Druga skupina je pa v veliki telovadnici imela športne aktivnosti tam smo skakali s trampolina, in plezali. Po tom smo imeli kosilo. Po kosilu smo šli v fizikalno učilnico in učili o zvezdah. Zvečer ob 11:15 smo zunaj gledali zvezde in luno. Tako se prvi dan zaključil.

Avtor: Niko Hajdinjak

TABOR

Prvi dan:

Popoldne ob 13.30 smo se učenci zbrali pred šolo OŠ Puconci, kjer so nas pričakali tudi učitelji in učenci iz drugih šol. Nato smo se odpravili v telovadnico in tam odložili prtljago. Ko smo si pripravili spalne vreče so se nam učenci pozdravili s deklamacijami in igranjem na inštrumente. Po nastopih smo šli obiskat delavnice, kjer so morali učenci iz Mađarske in Hrvaške sestaviti slovenske sestavljanke in abecedo. Nato so naš še čakale športne delavnice. Prva skupina je šla v telovadnico plezat po steni in skakat s trampolinom. Drugo skupina je pa šla v malo telovadnico plesat goričke ljudske plese in po približno eni uri smo se skupine menjale. Za na konec nas je še čakalo astronomsko opazovanje in predstavitev. Ko smo z dejavnostmi končali smo se šli stuširat in spat.

Drugi dan:

Po napornem prvem dnevu smo kar hitro zaspali ampak smo morali ob 8.00 že vstati saj so nas v jedilnici čakali kuharji z zajtrkom. Ob 10.30 smo pa že morali biti pripravljeni saj smo obiskali Izletniško kmetijo Zelko. Tam smo se zopet razdelili v dve skupini. Prva je slikala na že narejene izdelke iz gline druga pa je s pomočjo voditeljice naredila izdelke iz gline. Med tem so nam še ponudili malico, ki je pa bila kruh, šunka in sir. Imeli smo se lepo a smo morali pohiteti nazaj v šolo kjer smo po toplem kosilu še malo počivali. Ob 15.00 smo se z avtobusom odpravili v Terme Lendava. Kopali smo se dobre 3 ure medtem pa je zunaj deževalo. Ob 18.00 smo prišli nazaj v šolo kjer smo se stuširali, pojedli večerjo in smo se odpravili v računalniško učilnico pisat spis. Ob 21.00 smo šli nazaj v posteljo in se spočili za novi jutri.

Avtor: Nella Gjergjek

PRVI DAN

Prvi dan je bio veoma naporan. Imali smo sportske aktivnosti u dvorani, bili na predavanju o astronomiji i gledali zvijezde. Bilo je super!

več…

Nekem a mai napon az tetszett a legjobban a taborban, hogy

Furdoban voltunk, es sokat jatszottunk, es csuzdaztunk, es egyutt lehettunk.

Agyagoztunk, olvastam, festettunk.

Tegnap megerkeztunk, baratkoztunk,

Piaval, Aisaval, Saraval. Csillagaszat  is volt.

Nagyon szeretek  itt  lenni.

Manka.

Naš drugi dan tabora v šoli!

Minil je že en dan na mednarodnem taboru v osnovni šoli Puconci. Vstali smo okoli 7. ure in se uredili za današnji dan.  Ko smo se najedli smo se z avtobusom odpravili v Pečarovce k lončarju na turistični kmetiji Zelko. Tam smo se razdelili na enaki dve skupini kot včeraj. Prva je šla lončarit, druga pa je poslikavala posušene izdelke. Nato smo se menjali in opravili tudi malico. N a kmetiji so se nam pridružile tudi domače živali! Spet smo se odpravili z avtobusom nazaj v Puconce. Tam smo opravili kosilo in se oblekli v kopalke, saj je naša naslednja destinacija bila kopališče v Lendavi. Tam smo šli na tobogane in se zelo zabavali. Na žalost je kot bi mignil minilo. Odpravili smo se nazaj v Puconce, se stuširali in opravili spat.

Ajša Breznik

Mi tetszett legjobban a taborban?

Az tetszett legjobban a taborban ; hogy korongoztunk es talakat festettunk.Foleg a festes volt jo; mert szep edenyeket es tanyerokat festettem kekre. Utana a Lendvai furdozes rosszabb volt mert nagyon unatkoztam.Az elso napon az iskola eloadast tartott nekunk es nagyon uncsi volt mert az egesz szlovenul volt.Aztan ismerkedos jatekot jatszottunk.Utana ket csoportra osztottak minket; es az eggyik csoport neptancolt ;a masik csoport megmaszta a maszofalat.Aztan csereltunk.Este csillagokat neztunk ; es aki megnezte mehetett jatszani az udvaron.Aztan lefekudtunk.Az ejjel alvajartam; es nagyon meglepodtem.Reggel 06:30-kor keltem es meg most sem vagyok faradt.Delelott a fazekasmuhel.

Toth Anna

Mi tetszett a legjobban

Nekem az tetszett a  legjobban amikor furdoztunk es az amikor agyagoztunk es amikor sportoltunk es amikor ismerkedtunk es amikor tavcsovel nezhettem a holdat es ez csak a kezdet!!!!!!!!!!!!

NAGYON TETSZIK!!!!

BALOGH KATINKA!!!

7 EVES

Mi tetszett a legjobban

Nekem a legjobban a keramia festes tetszett, mert kielhettem a kretivitasom.

 Az is nagyon jo volt amikor a sajat taladat is megformazhattad,en nem voltam olyan jo ,de elegedett vagyok.

Nekem meg a furdes is tetszett mert sokat csuszdaztam.

A neptanc is jo volt mert megismertuk masok tancat.

A sport is tetszett mert ki engedhettem a gozt.

NAGYON JO VOLTJ

Kertesz Veron

Mednarodni tabor Bogastvo narave za danes in jutri

Delavnice z glino:

Z avtobusom smo odšli daleč stran, do hiše, v kateri so potekale delavnice. Razdelili smo se v dve skupini. Mi smo najprej barvali že narejene izdelke, potem pa smo naredili še svoje.  Izdelke smo izdelovali na lončarskem vretenu. To ni bilo tako lahko, kot je izgledalo. Zato velikim izdelek ni uspel tako kot bi želeli, a je bilo vseeno zelo zabavno.

več…

  Mednarodni tabor: BOGASTVO NARAVE ZA DANES IN JUTRI                           

V ponedeljek, 26. 6. 2023 smo se zbrali na dvorišču OŠ Puconci, kjer smo pričeli z našim taborom. Okoli 14:00 smo šli v jedilnico na kosilo in na krajšo prireditev, v kateri smo izvedeli vse kar moramo vedeti o taboru. Nato smo si šli pripravit blazine in spalne vreče v katerih smo spali in preživljali prosti čas. Kasneje smo se razdelili v dve skupine za športne dejavnosti. Naša skupina je najprej bila v veliki telovadnici, kjer smo skakali na trampolinu, plezali po plezalni steni in šli čez poligon na lestvicah ob steni. Nato smo šli v majhno telovadnico, kjer smo plesali na slovenske ljudske glasbe. Po večerji smo imeli še predavanje o astronomiji in nebesnih telesih, ki smo jih pozneje zvečer opazovali tudi s teleskopom. Ob približno 23.00 smo se odpravili spat.

več…

Danes smo se zjutraj zbudili ter odpravili na zajtrk. Za zajtrk smo imeli zelo veliko opcij. Ob 9 uri smo se odpravili na Izletniško kmetijo Zelko. Tam smo lahko najprej barvali že narejene krožnike ter skodelice. Po tem smo šli ven kjer smo si sami izdelali krožnike. Bilo je zelo zanimivo. Po tem smo se odpeljali nazaj v šolo. Ko smo prišli nazaj smo najprej imeli malo prostega časa, potem pa se odpravili na kosilo. Za kosilo smo imeli ribo, pire ter špinačno omako. Po kosilu smo imeli 1 uro časa da se preoblečemo v kopalke. Nato smo se odpravili v avtobus, kateri nas je odpeljal do term v Lendavi. Prispeli smo tja ter si stvari dali v omarice in se šli kopat. Imeli so tudi 3 tobogane, a eden žal ni delal. Nato smo se odpravili nazaj. V šoli smo imeli večerjo, po tem pa še delavnice v računalniški učilnici. Potem pa je bil že čas za spanje.

Sara Horvat

Mednarodni tabor na OŠ Puconci

Lijepo mi je u kampu. Ima puno aktivnosti i zanimljivosti koje se ne mogu raditi u svakodnevnom životu. Posebno ću pamtiti predavanje o astronomiji i promatranje neba. Danas mi je posebno lijepo bilo na bazenima gdje smo se svi zajedno družili. Također smo imali radionice iz lončarstva koje su bile opuštajuće.❤

MEDNARODNI TABOR NA OŠ PUCONCI

PRVI DAN:

V šolo smo prispeli ob 13.30, kjer so nas učitelji pričakali z okusnimi rogljički. Nato smo kovčke odložili v telovadnici, kjer sem spoznala veliko novih prijateljev. Pojedli smo kosilo, nato smo imeli predstavitev tabora ter dobre nastope talentiranih učencev. Po predstavitvi smo razpakirali svoje stvari ter si pripravili spalne vreče. Nato smo igrali različne igre z ostalimi učenci ter se tako še bolj spoznali. Učence iz drugih držav smo na zabaven način naučili tudi malo slovenskih besed. Ob 19.00 smo večerjali okusne palačinke. Po večerji smo imeli zasluženj daljši počitek. Po počitku smo se naučili 4 ljudske plese ter se igrali različne športne igre. Nato smo se šli umiti ter počakali na temo, v kateri smo po teleskopu opazovali različne zvezde, planet Venera, Luno ter zvezdno kopico. Nato smo se odpravili spati.

več…

MEDNARODNI TABOR NA OŠ PUCONCI

Dobili smo se ob 13.30 pred šolo OŠ Puconci. Učitelji so nas pričakali z dobrimi rogljički. Kovčke in ostalo prtljago smo odložili v telovadnici. Malo pozneje smo imeli smo dobro kosilo na katerem sem takoj spoznala nove prijatelje. Imeli smo predstavitev tabora in dobre ter zanimive nastope drugih tabornikov.

več…

Tabor 2023 06. 27.

A mai napon, kedden nem csinaltunmk olyan sok mindent. Eloszor agyagozni/ festeni mentunk a fazekashoz busszal. Egy par orat biztos voltunk nala. !1 ora kornyeken jottunk is vissza a sulihoz. Majd ebedeltunk es egy kicsit pihentunk, de kozben keszultunk az uszodaba. 2 orakor elindultunk, nyilvan en nem lettem kesz, es busszal megint megtettuki utunkat.Egy fel orat utaztunk es fel harom korul megerkeztunk a spa-ba. Harom orat voltunk furdeni, ott mindenki csinalhatott amit akart. Voltak csuszdak kinti medencek, termal medencek, egy menti medencek. 6kor indultunk haza maj a suliban lepakoltunk, pihentunk, beszelgettunk. Utana 8kor mentunk vacsorazni. Kaptunk fankot es levest. Ezt kovetoen vlki zuhanyozni ment (en meg nem voltam) majd felmentunk ebbe a valamien info terembe es most ja, itt vagyunk. Ez utan megyek zuhanyozni( nem fogok nincs kedvem voltam furdoben) at huzom az agyamat a csajszibarackokhoz beszelgetunk, en es Pija elkezdtunk egy filmet azt befejezzuk es megyunk csicsikalni

Ui.: a lanyok tegnap se aludtak ugy ma en se fogok ha veluki szeretnek aludni

Puszka; Kalamar Tekla

KAMP PUCONCI-MOJ DOŽIVLJAJ

Ovaj kamp mi se na prvi pogled činio kao i svi ostali, međutim kada smo moja ekipa i ja stigli, moje misli su se u sekundi predomislile. U ovom kampu nikad nije dosadno jer je program savršeno isplaniran i popuni i zamijeni svaku dosadu sa nekom novom i zabavnom aktivnosti.

več…

KAMP PUCONCI – MISLJENJE I DOZIVLJAJ

Čim smo došli u kamp dočekao nas je ljubazan vodič i prekrasna škola u Puconcima. Škola je predivna, lijepo ukrašena i u njoj se osjećam baš ugodno i kao da sam stvarno u školi punoj vedrih učenika. Učitelji su vrlo ljubazni i simpatični kao i učenici. Odmah sam se sprijateljila s mnogo djece i osjećala sam se prihvaćeno. Slovence sam, čak i u potpunosti razumjela, a s Mađarima sam se morala malo više truditi kako bih se razgovarala, no nije bilo problema. Radionice su vrlo zabavne i zanimljivo napravljene i nikad nam nije dosadno.

več…

Drugi dan

Zjutraj okrog 7 ure smo se zbudili in se odpravili na zajtrk. Po zajtrku smo se odpravili v Pečarovce in sicer na Izletniško kmetijo Zelko. Tam smo se razdelili v dve skupini in sicer prva skupina je na glinene krožnike in posodice poslikala svoje motive medtem ,ko je druga skupina izdelovala svoje glinene izdelke na vretenu. Nato smo se skupine zamenjale. Na Izletniški kmetiji Zelko smo tudi opravili dopoldansko malico. Okrog 12 ure smo se vračali proti Puconcem. Do 13 ure smo imeli počitek nato pa je sledilo kosilo. Kasneje smo se spakirali in se odpravili proti termah Lendava. Tam smo plavali in se vozili po toboganih. V termah je ura zelo hitro minila zato je prišel čas ,ko smo se odpravili nazaj domov. Sledila je večerja in tuširanje. Medtem smo še imeli nekaj časa za druženje s prijatelji in počitek. Sledile so večerne delavnice. Najprej smo se razdelili v dve skupini in sicer se je prva skupina odpravila na pisanje dnevnika. Medtem je imela druga skupina prosto in sicer čas za druženje. Čez nekaj časa smo se zamenjali, ker smo bili utrujeni po napornem dnevu smo hitro zaspali.

več…

Drugi dan našega mednarodnega tabora

Drugi dan tabora je bil res zelo zanimiv ker smo šli lončarit v turistično kmetijo Zelko in se kopat v terme Lendava. Lončarjenje je bilo super, vendar mi je bilo bolj všeč kopanje v termah, saj  smo se s prijateljicami zabavale medtem ko smo plavale, se potapljale in vozile po vodnem toboganu.

več…

Nekem ez a nap azért tetszett mert nagyon jó programok voltak. Délelőtt elmentőpünk egy fazekashoz és kipróbálhattuk az agyagosok munkáját. Az agyagozás után meg is vendégeltek minket egy kis tízóraival. Utána viszamentünk az iskolába és kaptunk eg kis szabadidőt. Ebédeltünk egy finomat (Értelmes mondat Anonymus 2K 23). Délután ismét egy kis sabadidőt kaptunk. 3 órára Értünk a Spa-ba. Hatig mindenki ott volt, nagyon jó kikapcsolódás volt.És fél hétre visszaértünk. ismét egy kis pihenés utána vacsora megint egy kis pihenés és utána eljütt az idő, hogy elkezdem írni ezeket a sorokat.

(Dénes Kartal 2023, Puconci)

 

Naš drugi dan u OŠ Puconci

Datum: 27. 6. 2023

Probudili smo se u 7 i za pola sata išli na doručak. Kasnije smo otišli u keramičku radionicu i bojali stvari izrađene iz gline i izrađivali razne tanjure i posude od gline. Vratili smo se u školu i u 13 sati imali ručak. U 14 i 15 otišli smo na bazene u Lendavu. Okupali smo se i vratili te je u 19 bila večera. Vrijeme je brzo proletjelo. U slobodno vrijeme neki odlaze u dvoranu igrati nogomet, košarku ili zabavljati se, dok su drugi za mobitelima ili se kartaju (i još toga) u dvorani. Novi prijatelj kojeg sam upoznao je Niko. Hrana je super i zadovoljan sam svime, ali jako me oduševila organizacija te opskrba pićem. Ova 2 dana i još sljedeća dva će mi zauvijek ostati u sjećanju. Jedva čekam nadolazeće događaje i siguran sam da ćemo se svi odlično zabaviti.

Filip Balaban, 7. r., OŠ Prelog

Datum: 27. 6. 2023

Meni je jako dobro u kampu Puconci, a drugi dan mi je bilo posebno zabavno. Drugi dan smo prvo u jutro izrađivali razne predmete od gline.

Kad smo se odmorili od toga, uživali smo u termama u Lendavi. U termama mi je bilo najbolje jer sam se zabavljao sa svojim prijateljima. Ja sam ovdje upoznao neke nove prijatelje iz Slovenije i Mađarske, te nam je ovjde uvijek zabavno,

Rafael Bednjač

Datum: 27. 6. 2023

Na drugi dan kampa u Pucancima bilo je svega od kupanja u bazenima u Lendavi do izrade posuda od gline.

Za sada kamp je odlična i najbolje je probuditi se ujutro, izači iz vreče za spavanje, i otiči na dorućak.rad s ruku uvIjek mi je bio zsanimljiv, a danas smo u jutro otišli u obliže selo izrađivati posude od gline. Izrađivati posude od gline  bilo je zahtijevno, no zabavno. Iako je padala kiša, nije nas ometala u radu. Kada su i najmanji završili sa izrađivanjem posude od gline, domaćini su iznijeli plate pune domaće slanine i mesnih proizvoda koje smo brzo pojeli. Poslije podne otišli smo na bazene u Lendavi.

Naš dječij duh i malo jurnjave oko bazena zaustavilo su kišu da nam upropasti aktivnost.

NIKI PLEVNJAK 7.a OŠ Prelog

BOGASTVO NARAVE ZA DANES IN JUTRI

Prvi dan smo se spoznavali. Naprej smo imeli kosilo in potem smo razpakirali prtljago. Nato smo se malo spočili in so sledile športne aktivnosti, ki so bile zanimive. Po športnih aktivnostih smo šli na večerjo in smo imeli predavanje o astronomiji in smo gledali zvezde. Drugi dan smo vstali in šli na zajtrk in malo po zajtrku smo šli v Pečarovce na lončarske delavnice, ki so mi bile všeč. Potem smo šli na kosilo in po kosilu smo se šli kopat v terme Lendava kjer se je bilo zelo lepo kopati. Ko smo končali, smo šli na večerjo in v računalniško učilnico. Ta dan je bil zelo zabaven.

Aljaž Mlinarič

več…

tábor

2023 06. 27.

Nekem az tetszet a legjobban az agyagozásban hogy nagyon jó érzés formáln az agyagot és könyen alakult ki a kívánt forma. A festés is jó volt ha bár abban nem voltam annyira sikeres.

A vizipark azért volt jó mert tudtunk ugrálni és csúzdázhattunk is amíg meg nem jött az eső aztán bejöttünk és ott folytatódott a fürdés.

Amikor megjottünk én először kosarazni aztán focizni mentem ez mind nagyon tetszet nekem.

Kornél

Drugi dan u OŠ Puconci

27.6.2023

Današnji dan bio je pun zanimljivih aktivnosti i uzbudljivosti. Kad smo se probudili krenuli smo u nove avanture. Prvo smo posjetili keramičarsku radionicu tamo smo naučili izrađivati keramičke posude te smo oslikavali već napravljene zdjelice i tanjuriće. Gospođa koja nam je pomagala u izradi keramičkih posudica bila je vrlo ljubazna i svima nam rado pomogla. Kasnije smo posjetili terme Lendava tamo smo se svi zajedno okupali i zabavili. Današnje aktivnosti bile su teške no vrlo zabavne.

  Antonela Mesarić OŠ Prelog

Naš drugi dan u OŠ Puconcima

Datum: 27.06.2023

Današnji dan bio je ispunjen zabavnim aktivnostima i slobodnim kretanjem. Danas su posjetitelji OŠ Puconca otišli na keramičko izrađivanje posuđa. Iako je bilo zabavno, bilo je i zahtjevno oblikovati posuđe poput zdjelica, vaza, tanjura, a da se nisu raspali. No bilo je i drugog interesantne aktivnosti- oslikavanje glinenog posuđa.

Kasnije (poslije ručka) posjetitelji su otišli na toplice Lendava te su se svi lijepo zabavili i ugodno proveli poslijepodne uz vodene aktivnosti. 

Posjetitelji, među kojima sam i ja, jedva iščekuju nastavak ove zanimljive avanture u Sloveniji.

Tonka Katanec

TÁBOR 2023 

NAGYON JÓ VOLT A TÁBOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TELISTELE VOLT ÉLMÉNNYEL A TÁBOR! Fürődtem, játszottam megformáztunk egy kicsi edényt, megismerkettem Szlovénokkal is. Jó volt az egész eddigi tábor. Jó, hogy a tornateremben alszunk. fürodtem is. Gyakoroltam az angol nyelvet.                                         

Zalán Zénó

SPOZNAVALNI, AKTIVNI IN ZANIMIV TEDEN

Minila sta že dva dneva od začetka mednarodnega tabora, ki so se ga  udeležili, kar učenci iz Slovenije, Madžarske in Hrvaške. Vse skupaj nas je bilo 38. Na kratko vam bom predstavila dneva na taboru. Zbrali smo se v telovadnici tam smo pustili svoje stvari. Odšli smo v jedilnico kjer smo si ogledali spoznavalno prireditev. Imeli smo jezikovne delavnice takrat smo se razdelili v dve skupini. Madžari in Hrvati so sestavljali slovenske besede pri tem smo jim učenci iz Slovenije pomagali. Prvi dan smo imeli tudi športne delavnice po njem so sledili ljudski plesi, skakanje na trampolinu, plezanje in ogled nočnega neba. Pred ogledom nam je učitelj Gregor Nemec v učilnici predstavil astronomijo.

več…

Ami a legjobban tetszett nekem a taborban

Nekem a keramia tetszett a legjobban. Azert tetszett mert jo erzes volt, es jo puha volt az agyag. Az elso az jol sikerult, de a masodik az nem ment ezert feladtam. Nagyon jo volt, hogy egy egyedi talat keszithettunk. A festes is nagyon tetszett mert azt is egyedive varazsolhattad. En lattam szebbnel szebb munkakat. Utanna elmentunk a Ledvai termalfurdobe ami szinten nagyon  tetszett 😊 A kinti resz telis tele volt csuszdakkal.  Nagyon sokszor lecsusztunk rajtuk. Bent sok melegebb medence is volt. Sajnos korabban haza kellett menni, de nekem igy is tetszett. Nekem ez tetszett a legjobban a taborba 😊

Gladcsenko Maja

Tabor spoznavanja prijateljev

Prvi dan:

 Po kosilu je sledila kratka spoznavna prireditev kjer so nastopali učenci naše šole OŠ Puconci. Potem pa smo preko besed in črk spoznali dva jezika in sicer madžarščino in hrvaščino. Bilo je prav res zanimivo. Po jezikovni delavnici smo se namestili v telovadnico, po namestitvi je sledila športna delavnica, na kateri smo se razvrstili v tri skupine. V prvi skupini so plezali po nizki plezalni steni, v drugi skupini so skakali na trampolinu in tretja skupina se je preizkusila v ljudskih plesih. Nato smo imeli kratko pavzo in potem je sledila večerja. Po večerji smo imeli predavanje o astronomiji kjer nam je učitelj Gregor Nemec predstavil zgodovino astronomije. Malo kasneje je sledil ogled nočnega neba, kjer smo si ogledali planete, zvezde, meglice, luno,… Nato smo se pripravili na počitek. Ta dan je bil zelo zanimiv in spoznali smo veliko novega.

več…

Poletni tabor

Prvi dan:

Zbrali smo se v šoli OŠ PUCONCI in imeli slastno kosilo, po kosilu smo imeli kratko proslavo. Nato smo se pa preko črk in besed spoznali dva jezika. Bilo nam je zelo zanimivo. Potem smo se namestili v telovadnico in začeli športno delavnico. Tam smo se razdelili v tri skupine. Prva skupina se je preizkusila v ljudskih plesih, druga v plezanju po nizki plezalni steni in tretja v skakanju na trampolinu. Po delavnicah smo imeli kratek odmor in nato smo imeli večerjo. Ko smo se najedli nam je učitelj Gregor Nemec predstavil astronomijo. Malo kasneje smo si ogledali zvezde, luno, planete, meglice… Nato smo se pripravili za počitek. Zelo mi je bilo všeč da smo se spoznali z novimi prijatelji.

več…