Z mojo prijateljico sem se pripeljala na mednarodni tabor na OŠ Puconce. Prisrčno so nas sprejeli in učenci šole so nam priredili predstavo za dobrodošlico. Ko je bilo predstave konec, smo šli v telovadnico in si tam naredili ležišča. Potem sem spoznala dve novi prijateljici.

Skupaj smo se zelo dobro zabavale. Čas je bil, da gremo na lončarsko delavnic, kjer bomo izdelovali in poslikavali glinene izdelke.

Ko smo prispeli smo se najprej posedli za mizo in pobarvali že narejene glinene izdelke, potem smo šli v delavnico in na vretenu in na oblikovali glino v obliko posode, sklede…Ko smo vsi končali smo šli še na malico v gostilno. Pripeljali smo se nazaj v šolo. Čez nekaj časa smo imeli predavanje o vesolju. Pogledali smo si tudi najnovejše slike Jupitra in Saturna. Zvečer pa smo si tudi ogledal ta dva planeta in obročasto meglico s teleskopom. Pri Jupitru smo videli tudi njegove lune pri Saturnu pa razmak med obročom in planetom. Ko sem prišla nazaj v šolo sem se samo še umila in zaspala.

Devi Kuščer