Ljudje smo na svetu, da se učimo, delamo koristna dela, pomagamo drugim, se veselimo. Vse to pa moramo tudi nadgrajevati, da ne obstanemo. Z učenjem krepimo telo in duha. Veliko stvari že znamo, toda vsi ljudje vse vedo.

Mednarodni tabor »Bogastvo narave za danes in jutri« organizirata skupaj OŠ Puconci in Zveza za tehnično kulturo Slovenije s sedežem v M. Soboti, ki je že kar nekajletna tradicija.

Letošnjega 4-dnevnega tabora (26. 6. – 29. 6. 2018) se je udeležilo 33 učencev, ki so bili nastanjeni na OŠ Puconci. Od tega je bilo 10 učencev z mentorico iz hrvaškega Preloga, 11 učencev z učiteljicama iz madžarskega Tordasa, ostali učenci pa iz naše šole.

Otvoritev tabora smo izpeljali v telovadnici šole, kjer so učenci pripravili prijeten kulturni program.

Vsebine letošnjega tabora so bile zelo pestre. Tako so učenci najprej sodelovali v delavnicah ročnih del in računalniških delavnicah, se pomerili v namiznem tenisu in igri med dvema ognjema. Pri lončarju Zelku v Pečarovcih so delali na vretenu in poslikavali lončene izdelke. Na šoli so sodelovali pri naravoslovno-tehničnih delavnicah, ob večerih izdelovali taborniško spletno stran, zadnji dan pa so si v podjetju ROTO ogledali proizvodnjo kajakov in tam tudi aktivno sodelovali v pripravljenih delavnicah.

Popoldneve smo zapolnili z zanimivimi prostočasnimi aktivnostmi. V ospredju so bila kopanje v Termah Lendava in bowling v Maximusu.

Žal pa je zaradi slabšega vremena odpadlo nočno opazovanje neba s teleskopom in obisk pustolovskega parka na Bukovnici.

Seveda pa so se udeleženci lahko poleg pridobivanja novih znanj in izkušenj v popoldanskem in večernem času tudi sprostili, se zabavali, sklepali nova prijateljstva, kajti po napornem šolskem letu so si to tudi nedvomno zaslužili.

Tabor smo zaključili s kratkim kulturnim programom vseh udeležencev tabora, s piknikom in druženjem na Turistični kmetiji Zelko v Pečarovcih.

Mladi pogosto hrepenijo po nečem lepem, prijetnem, po lepi in uspešni prihodnosti, zato sem prepričan, da so uživali pri delu in ustvarjanju, spletali nova poznanstva, se zabavali, odkrivali nova znanja in se tudi veliko koristnega naučili.

Upam, da gredo udeleženci tabora domov polni lepih vtisov.

Vodja tabora: Franc Kous