Tehniške delavnice smo imeli v učilnici za tehniko in tehnologijo. Ko smo prišli v učilnico, smo si najprej razdelili predpasnike ter se usedli za mizo. Učiteljica nam je dala napotke za izdelavo izdelka. Poiskali smo potreben material ter začeli z izdelovanjem. Učiteljica nam je razdelila kartone, ki smo jih potrebovali za podlago. Pobrusili smo vse potrebno, torej tri deščice in tulce. Deščice smo zalepili skupaj, medtem ko se je izdelek sušil, smo si pripravili časopisni papir in barve za poslikavo izdelkov. Poslikali smo izdelke in jih dali sušit. Na deščice smo se s pirografom podpisali. To pomeni, da smo svoje ime vžgali v les. Ko so se tulci posušili, smo jih zalepili na deščice in izdelek dali v delavnico. Tako je potekala naša delavnica. Zelo smo se zabavali.

Alina in Karina

Danes smo začeli s tehniko. Učiteljica nam je razložila kako izdelamo stojalo za pisala ter nam pripravila pripomočke. Začeli smo z zaščito mize in z brušenjem lesenih deščic. Potem smo barvali stožce za držanje pisal. Medtem ko se je barva sušila, smo na les napisali Puconci 2018. Ko smo končali smo stožce prilepili na les. Na koncu pa nam je učiteljica polakirala izdelke.

Eda, Paris, Nina, Elvira

Danes, po zajtrku, smo šli na tehniške delavnice. Tam nam je učiteljica pokazala izdelek, ki ga bomo naredili. Vsak si je vzel material za izdelavo in veselo na delo. Najprej smo les in tulce pobrusili. Potem pa vse zalepili na leseno deščico. Nato smo vzeli tulce in jih kreativno pobarvali. Ko smo imeli pripravljeno podlago, smo s pirografom napisali, kar se nam je zdelo lepo. Nato je vsak vzel svojo podlago in tulce in jih odnesel k učiteljici. Tam jih je učiteljica polakirala z lakom. Vse skupaj smo zalepili in naš izdelek je bil gotov .Izdelki se nam zdijo čudoviti. Pri delu smo se zabavali!

Tjaša in Katarina