Dobili smo se ob 13.30 pred šolo OŠ Puconci. Učitelji so nas pričakali z dobrimi rogljički. Kovčke in ostalo prtljago smo odložili v telovadnici. Malo pozneje smo imeli smo dobro kosilo na katerem sem takoj spoznala nove prijatelje. Imeli smo predstavitev tabora in dobre ter zanimive nastope drugih tabornikov.

Nato smo odšli v telovadnico kjer smo si pripravili spalne vreče in razpakirali prtljago. Na drugem delu telovadnice smo se taborniki razdelili v tri kroge in se igrali zelo zabavno igro ob kateri smo se bolje spoznali. Z učitelji smo odšli v jedilnico kjer smo slovenski taborniki pomagali tabornikom iz drugih držav z sestavljanjem slik in učenjem abecede ter nekaterih slovenskih besed. Za večerjo smo imeli palačinke z skuto, ki so bile zelo dobre. Po večerji smo imeli zasluženj počitek in nato športne igre kot so: plezanje po plezalnih stenah, in skakanje po trampolinu. Spoznali smo se tudi z različnimi in zanimivimi ljudskimi plesi, ki so bili zelo zabavni. Nato smo imeli zelo zanimivo predavanje o astronomiji, iz katerega sem se tudi veliko naučila. Ker je bilo še svetlo, smo počakali da se je stemnilo in nato odšli na dvorišče šole kjer smo opazovali nočno nebo z teleskopom. Videla sem planet Venero in od blizu sem si lahko pogledala Luno. Videli smo tudi zvezdno kupico, oziroma veliko zvezd na kupu ki so od daleč izgledale kot majhna packa in dve sonci, od tega je bilo eno bolj modro in drugo bolj rdečo. Nato smo se pripravili na spanje in utrujeni od dneva polnega doživetij, zaspali.

Zbudili smo se okoli 7.00. Ob 7.30 smo odšli na zajtrk ob katerem smo dobili tudi čokoladno mleko. Oblekli smo se in pripravili na lončarstvo, na katerega smo prišli kmalu po zajtrku. Peljali smo se z avtobusom in po približno 20ih minutah vožnje prispeli. Tam nam je gospod pokazal kako narediti glineno posodo na lončarskem vretenu. Polovica tabornikov je odšla barvat glinene krožnike in skodelice, polovica pa izdelovat svoje posodice na lončarsko vreteno. Bilo je zelo zabavno ker bomo izdelke tudi dobili. Tam sem spoznala še nekaj prijateljev in uživala. Malo pozneje smo prišli domov kjer smo pojedli kosilo in imeli počitek. Ob dveh smo se odpeljali v Lendavske toplice kjer smo se pripravili na kopanje. Vozili smo se po toboganih in se zabavali v bazenu. Po treh urah smo se odpravili nazaj z avtobusom v šolo.